Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Paspoortcontrole Schiphol mogelijk vanuit huis

30-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
207886.jpg
Passagiers van internationale vluchten moeten mogelijk in de toekomst hun paspoortgegevens al vanuit huis doorsturen aan de Koninklijke Marechaussee op de luchthaven Schiphol. De marechaussee op Schiphol onderzoekt of ze op deze manier de paspoortcontrole op de luchthaven sneller kan laten verlopen. Dat heeft een woordvoerder donderdag bevestigd naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.
Volgens de woordvoerder staan de plannen nog in de kinderschoenen. ,,We zijn in gesprek met verschillende partijen, zoals justitie, douane en luchtvaartmaatschappijen. Hoe de paspoortcontrole vooraf technisch vorm gaat krijgen, is nog niet duidelijk'', zei de woordvoerder.
De paspoortgegevens zijn gekoppeld aan de gemeentelijke basisadministratie. Maar ook kan de marechaussee zien of iemand bijvoorbeeld nog een boete heeft openstaan. ,,Met de informatie kunnen we van tevoren vaststellen welke passagiers we eruit willen pikken'', aldus de woordvoerder.
Op welke termijn de nieuwe vorm van controle ingevoerd kan worden is ook nog niet duidelijk.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!