Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Pas op voor voice phishing: gegevens buitmaken via de telefoon

18 jul 2018
  •  
leestijd 1 minuten
smartphone bellen iphone 930
In de omgeving van Rotterdam zijn twee vrouwen opgepakt voor miljoenenfraude met internetbankieren. Ze stuurden spam-mailtjes en daarna belden ze hun beoogde slachtoffers ook nog op. Ze zeiden dat ze van de bank waren en probeerden inloggegevens voor internetbankieren in handen te krijgen. Voice phishing, wordt dat genoemd. Als het lukte, konden de cybercriminelen snel geld wegsluizen.

Instellingen Zwitserland

De verdachten zijn een 33-jarige vrouw uit Rotterdam en een 27-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel. Ze hebben waarschijnlijk 2 tot 3 miljoen euro buitgemaakt. Ze opereerden vanuit Nederland, maar hebben voor zover bekend geen slachtoffers gemaakt in Nederland, zegt het Openbaar Ministerie. De beide vrouwen richtten zich op klanten van financiële instellingen in Zwitserland.
Nederland en Zwitserland hebben samen onderzoek gedaan naar de verdachten. Zwitserland heeft gevraagd om de uitlevering van een van de twee verdachten. De andere vrouw zal hier worden vervolgd. ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!