Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Pas op voor valse telefoontjes uit naam Fraudehelpdesk

18-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1023 keer bekeken
  •  
fraude oplichting cybercrime 1127

Oplichters misbruiken het mobiele telefoonnummer van de Fraudehelpdesk. Daar waarschuwt de nationale helpdesk, waar gedupeerden van fraude en vermoedelijke oplichting terechtkunnen, vrijdag zelf voor.

Het mobiele nummer (06-22 47 83 84) van de afdeling Communicatie van de Fraudehelpdesk wordt misbruikt. Deze techniek heet spoofing. De beller heeft eigenlijk een ander nummer. 

De bankhelpdeskfraude, waar Kassa vaak aandacht aan heeft besteed, werkte met dezelfde misleidende tactiek. Omdat mensen veronderstelden door hun bank te worden gebeld, maakten ze onbedoeld veel geld over aan criminelen.

Advies: neem niet op

Tot nog toe zijn er bij de Fraudehelpdesk alleen meldingen binnengekomen van mensen die de telefoon niet opnamen. Daardoor is nog niet bekend met welke smoes er wordt gebeld.

Mensen die door het nummer worden gebeld, wordt opgeroepen niet op te nemen. "Als wij contact met u willen, zullen wij uw voicemail inspreken", aldus de helpdesk.

Bronnen: ANP / Fraudehelpdesk

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!