Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Pas op voor phishingmail van Bol.com en Wehkamp.nl

30-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
phishingbolcom.jpg
Fraudehelpdesk waarschuwt voor een phishingmail, zogenaamd van het Centraal Invorderings Bureau. Er wordt gedreigd met een deurwaarder voor een nog niet betaalde rekening bij Bol.com. Ook bij Kassa is deze mail binnengekomen. Klik hier voor een voorbeeld van de phishingmail.
Wehkamp.nl
Hetzelfde 'incassobureau' stuurt nu een nieuwe variant rond. Dit keer wordt Wehkamp.nl gebruikt als aanleiding van het exorbitante incassobedrag. In de mail staat dat er geen gehoor is gegeven aan een eerder betalingsverzoek en dat daarom de deurwaarder binnenkort een bedrag komt innen. "Dit houdt in dat de deurwaarder, na het behalen van vonnis, beslag kan leggen op uw bankrekening(en), voertuigen en eigendommen. De kosten hiervan kunnen oplopen tot circa € 6300,00."
Centraal Invorderings Bureau
De mail komt zogenaamd van het Centraal Invorderings Bureau, een naam die vaker misbruikt wordt in phishingmailtjes. Het Centraal Invorderings Bureau, dat echt bestaat, geeft aan dat de mail niets met hen te maken heeft. Het incassobureau heeft aangifte gedaan van misbruik en benadrukt niks te maken te hebben met de phishingmails. 
Klik niet
In de mail staat een link, waar de ontvanger zogenaamd de factuur kan bekijken. Dit is een schadelijke link waar u vooral niet op moet klikken. De link verwijst waarschijnlijk naar een malwarewebsite, waarbij de computer geïnfecteerd wordt met software die schadelijk is of waar oplichters uw persoonlijke gegevens proberen te stelen. Bron: Fraudehelpdesk.nl/Centraal Invorderings Bureau Bekijk ook ons phishingdossier voor meer informatie over phishing.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!