Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Iedere zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

Pas op voor oplichting door loodgieters

28 aug 2019
  •  
leestijd 1 minuut
loodgieter930x520
Regelmatig krijgt de Consumentenbond meldingen over oplichting door loodgieters. Uit de meldingen blijkt dat mensen vaak honderden euro's moeten betalen voor eenvoudige klusjes.
De meeste van deze klachten gaan over de bedrijven Ontstoppings-service24, H.Wander, Onstoppings R-ss, ).24/7, Erkende-loodgieter en De-Jong-Ontstopping. Consumenten klagen over slechte communicatie, het ontbreken van tariefinformatie en exorbitante prijzen.

Pure oplichting

"Pure oplichting", noemt Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond, deze praktijken. " Zulke bedrijven maken misbruik van de situatie. Als jouw wc verstopt is, wil je zo snel mogelijk een oplossing, dus bel je de eerste de beste 24-uursdienst die je op Google tegenkomt. Maar dat is vaak een slechte keus omdat die bedrijven meestal slechts bemiddelaars zijn die voor veel geld klussen doorverkopen aan loodgieters. De klant heeft eigenlijk geen idee wie er bij hem langs komt en helaas blijken er nogal wat foute figuren tussen te zitten.. Bovendien berekenen de loodgieters de bemiddelingskosten door aan de klant, waardoor de rekening flink kan oplopen." Daarom geeft de bond het advies advertenties die hoog in de zoekresultaten van Google verschijnen te vermijden.
Bron: de Consumentenbond

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

Sfeerbeeld BNNVARA programma's