NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Pas op voor opgevoerde e-bikes

20 aug 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Batavus e-bike 930x520
De fietsenbranche en Veilig Verkeer Nederland (VVN) waarschuwen voor opgevoerde e-bikes. Door dit gesleutel kan de fiets gevaarlijk hoge snelheden bereiken.
Normaal gesproken mogen elektrische fietsen maximaal 24 kilometer per uur rijden, maar via internet en rijwielhandelaren zijn opvoersets te koop waarmee snelheden van dik boven de 50 km/u gehaald kunnen worden, schrijft De Telegraaf.

Keiharde aanpak

"Een levensgevaarlijke ontwikkeling die schreeuwt om een keiharde aanpak. Het is natuurlijk prachtig dat steeds meer jongeren van de scooter overstappen op de fiets met trapondersteuning, maar als dit een neveneffect is, moet er rigoureus worden ingegrepen", meent Rob Stomphorst van VVN. Ook de Fietsersbond kijkt met afschuw naar de ontwikkeling.

Controle

Volgens de politie en het ministerie van Infrastructuur loopt het zo’n vaart niet met opgevoerde e-bikes. Er worden ook geen gerichte controles naar uitgevoerd. Mocht een verkeersongeval met een elektrische fiets plaatsvinden, dan wordt wel uitgezocht of de fiets opgevoerd is. ANP/Telegraaf

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!