Kassa

'Pas op voor misleidende Valentijnsberichten'

08-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mobielinternet.jpg
De Consumentenautoriteit waarschuwt in de aanloop naar Valentijnsdag voor misleidende berichten. Rond deze dag circuleren vooral onder jongeren veel liefdesberichten. Sms-aanbieders spelen hier handig op in door berichten via sociale netwerksites te versturen, die niet als commerciële boodschappen worden herkend. Consumenten kunnen daardoor in de verleiding komen ongewild een abonnement af te sluiten, aldus de toezichthouder.
Volgens de Consumentenautoriteit zijn veel commerciële advertenties van sms-aanbieders op websites als MSN en Hyves zodanig verpakt dat het lijkt alsof je een persoonlijke boodschap hebt ontvangen van een geheime aanbidder. Vaak moet de ontvanger een geboortedatum invullen en andere persoonlijke gegevens om het geheime bericht te kunnen inzien. Je kunt daarmee ongewild een duur sms-abonnement afsluiten, zegt de toezichthouder.
Via het informatieloket ConsuWijzer wijst de Consumentenautoriteit op de risico's van deze praktijken. De toezichthouder heeft eerder ook al diverse boetes opgelegd aan sms-dienstaanbieders. Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken kondigde onlangs nog maatregelen aan om misleiding met sms-diensten verder terug te dringen. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!