Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Pas op voor e-mail Intrum Justitia met vordering Belastingdienst

21-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
176 keer bekeken
  •  
computer_geheim_03.jpg
Mensen moeten uitkijken voor een misleidende e-mail van incassobureau Intrum Justitia. Kassa heeft verschillende exemplaren ontvangen waarin gevraagd wordt om via de website van het incassobureau een betaling van 100,99 euro te maken. Ook Fraudehelpdesk.nl meldt veel berichten te krijgen over de misleidende e-mails.
Verwijderen
In de e-mail staat een link naar een betaalpagina. Hier dient betaald te worden met Ukash, een online betalingsmogelijkheid die gebruikers in staat stelt om online met cash te betalen. Dit gebeurt met behulp van een code die bij een winkel in de buurt opgehaald kan worden. Eenmaal betaald is het bedrag niet terug te vorderen. Als je de e-mail tegenkomt in je inbox kan je deze het beste zo snel mogelijk verwijderen.
KPN
Vorig jaar was er ook een misleidende e-mail in omloop van Intrum Justitia. Toen betrof het een vordering voor een rekening van KPN.
Onder dit bericht staat een voorbeeld van de e-mail. Bekijk hier het Kassa Phishingmails-dossier Kassa/Fraudehelpdesk.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!