Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Pas op met All Great Dealz'

23-06-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
108 keer bekeken
  •  
bellen-930x520
De Consumentenbond waarschuwt voor All Great Dealz. Dit bedrijf verkoopt telefonisch kortingsvouchers voor vliegreizen en hotelovernachtingen. Gedupeerden klagen over onduidelijke annuleringsmogelijkheden en claims over retourzendingen die niet of beschadigd zouden zijn ontvangen.
'Winnaars' gebeld
All Great Dealz belt consumenten met de mededeling dat ze een prijs hebben gewonnen: een vliegreis naar een land van keuze. De 'winnaar' moet vervolgens zelf 65 euro bijbetalen. Vervolgens komt er een brief met daarin een aantal kortingsvouchers voor een nog te boeken reis en hotelovernachting. Pas in de brief staat vermeld dat terugsturen van de vouchers op eigen kosten is. Wie dit doet, is in veel gevallen nog steeds niet van het bedrijf af, meldt de Consumentenbond: uit de klachten blijkt dat All Great Dealz regelmatig beweert dat de retourzending niet of beschadigd is ontvangen. Het bedrijf probeert daarna met behulp van 'intimiderende incassopraktijken' alsnog betaling af te dwingen, aldus de bond.
'Zie af van aanbod'
De Consumentenbond adviseert de consumenten die de brief hebben ontvangen om All Great Dealz te e-mailen dat ze geen gebruik willen maken van het aanbod. Het is verstandig om in de e-mail de codes van de vouchers te melden, zodat die door het bedrijf geblokkeerd kunnen worden om discussies over de retourzendingen te voorkomen.
Bedenktermijn van 1 jaar
Consumenten die al door een incassobureau belaagd worden, kunnen All Great Dealz wijzen op de onduidelijke verstrekte informatie; omdat er geen ontbindingsformulier bij de brief zit, heb je een bedenktermijn van 1 jaar (in plaats van 2 weken) om gebruik van te maken, stelt de Consumentenbond .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!