Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Iedere zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

Partijen reageren matig op telefoon en mail

12 sep 2012
  •  
leestijd 1 minuut
telefoon2_05.jpg
Een aanzienlijk deel van de mensen dat via de telefoon of e-mail een politieke partij probeert te bereiken, krijgt nul op het rekest. Daarbij zitten er grote verschillen tussen de partijen waar contact mee wordt gezocht. Dat blijkt uit een steekproef van onderzoeksbureau Store Support.
De onderzoekers stuurden de tien partijen die in de Tweede Kamer zitten per partij 25 e-mails en belden 25 keer met inhoudelijke vragen over de partij. Ook werd er gevraagd waarom ze lid zouden moeten worden van de partij en waarom ze erop zouden moeten stemmen. Daarmee probeerden de onderzoekers een zwevende kiezer na te bootsen.
Weinig inhoud
Het blijkt dat de PVV en D66 nauwelijks inhoudelijk reageren als er gebeld wordt, terwijl de SP en het CDA dat wel doen. Op e-mails komen de minste reacties van de PVV, de PvdD en de VVD. D66 doet het op dat vlak veel beter.
Spelfouten
Op e-mails aan partijen wordt in 56 procent van de gevallen niet binnen één werkweek gereageerd. De PVV reageert maar op 12 procent van de mailtjes. De PvdD en de VVD (beiden 28 procent), doen het niet veel beter. D66 reageert op 80 procent van de mailtjes, maar wel regelmatig met een standaardreactie. Een op de drie mailtjes van de partijen bevat spelfouten. Het CDA blijkt in ruim een kwart van de gevallen in eerste instantie niet op te nemen als er gebeld wordt. Gemiddeld gebeurt dat in 18 procent van de gevallen.
ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

Sfeerbeeld BNNVARA programma's