Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Partijen eens over contouren van de zorg

15-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorgkosten_21.jpg
Kabinet, coalitie en de drie bevriende oppositiefracties D66, ChristenUnie en SGP zijn het maandagavond eens geworden over ,,de contouren'' van een extra bijdrage voor de zorg. Premier Mark Rutte heeft dat na afloop van politiek topberaad gezegd. Hij wilde geen verdere details noemen.
'Structureel meer geld'
Dinsdagochtend om 11.00 uur spreken de zorgwoordvoerders van de fracties verder over de financiële invulling. PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom zei ,,blij'' te zijn met het pakket. Hij suggereerde dat er structureel meer geld komt voor de zorg. ,,Ik ben een tevreden man'', voegde hij eraan toe.
Ook fractieleiders Arie Slob (ChristenUnie) en Alexander Pechtold (D66) wilden alleen kwijt dat de contouren rond zijn. Slob zei zich hierin ,,te kunnen vinden'', maar de ,,puzzel is nog niet helemaal gelegd''. Volgens Pechtold kan de zorgwet volgende week in de Tweede Kamer worden behandeld na dit akkoord.
Nieuwe tegenvaller
Maandag maakte minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken bekend dat het kabinet een nieuwe tegenvaller heeft. De huishoudentoeslag, waarin de huur-, zorg- en andere toeslagen vanaf volgend jaar gecombineerd had moeten worden, kan niet doorgaan wegens uitvoeringsproblemen. Daardoor loopt het kabinet volgend jaar een bezuiniging van 600 miljoen mis en in de jaren erna van 1,2 miljard.
Asscher gaat proberen het gat voor volgend jaar te dekken. Voor de jaren erna zint het kabinet op alternatieve plannen. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën vindt dat er geen sprake is van ,,een algemene tegenvaller'', omdat er een alternatief op tafel zal komen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!