Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Particulier stapt weer in aandelen

24-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld_3_42.jpg
Particuliere beleggers stappen weer massaal in aandelen. Gelokt door de goede rendementen en lage rentes op de spaarrekening keren beleggers terug naar de beurs. BinckBank had het afgelopen maand aanzienlijk drukker dan anders bij de klantenservice met actieve beleggers, bevestigde een woordvoerder van de bank na berichtgeving in het AD dinsdag.
Beleggen
De onlinebank voor beleggers wil geen aantallen noemen, maar ,,de traditioneel al goede maand januari was beduidend drukker dan normaal''. Steeds meer mensen overwegen te gaan beleggen vanwege de lage rente in combinatie met het goede sentiment op de beurs, zegt Peter Siks van BinckBank. ,,Kennelijk zien ook particulieren nu geen ander alternatief voor sparen dan beleggen op de beurs.''
Snelle groei sinds vorig jaar
De meeste particuliere beleggers (90 procent) geven de voorkeur aan fondsen in de AEX-index of Amerikaanse fondsen. Ook zogeheten index-trackers zijn populair. Daarmee koopt de belegger een stukje van een index, bijvoorbeeld de AEX, AMX of een wereldaandelenindex. Voordeel is dat deze producten een goede spreiding bieden en lage beheerkosten hebben. BinckBank ziet ,,een snelle groei in deze categorie sinds vorig jaar''.
Duizenden aanmeldingen per week
Ook bij onlinebroker De Giro, actief in veertien landen, is het druk. ,,We krijgen soms duizenden aanmeldingen per week. De groei gaat duidelijk vele malen harder dan voorheen'', aldus directeur Gijs Nagel. ,,De berichten rond de crisis beginnen nu ook wat weg te ebben, waardoor mensen kennelijk weer geneigd zijn het beleggen op te pikken.'' ANP

Meer over:

beleggen, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!