Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Particulier mag ook bieden bij veiling huis

31-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huis-euro-groot_10.jpg
Bij de gedwongen verkoop van een huis mogen particulieren straks een bod doen via internet. Voordat ze een bod uitbrengen, wordt mogelijk gemaakt dat ze een bezichtiging hebben gehad in de woning.
Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) stuurt hierover maandag een wetsvoorstel naar de Raad van State. Met de maatregelen wil de bewindsman de kans verkleinen dat huizen beneden de marktwaarde worden verkocht. Dat is nu vaak het geval door het 'ontoegankelijke karakter' van veilingen. Momenteel beheersen vooral handelaren de markt van executieveilingen. Volgens Opstelten lijden banken verlies bij de verkopen en blijven huiseigenaren vaak achter met een restschuld omdat de hypotheek met de opbrengst niet kan worden afgelost. Ook wil de minister andere obstakels voor particuliere kopers wegnemen. Zo moet voor de veiling duidelijk zijn of er in de woning huurders zitten en als dat zo is, op welke termijn deze het pand verlaten. Ook wordt de koper, onder bepaalde voorwaarden, niet verantwoordelijk gehouden voor bepaalde schade aan de woning. Verder is het in de toekomst niet meer zo dat alle veilingkosten volledig voor rekening komen van de koper. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!