Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Parkeren op slinkse wijze steeds duurder'

12-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
parkeerplaats-groot.jpg
Parkeren wordt ,,op slinkse wijze'' steeds duurder, zegt de belangenorganisatie Detailhandel Nederland op basis van een eigen onderzoek. De consument betaalt vaak nog steeds hetzelfde bedrag, maar dan per 50 of 57 minuten in plaats van per uur.
Daar staat geen extra service tegenover. Een op de vijf garages stinkt en ook is een op de vijf garages vies, oordeelt de belangenorganisatie.
In heel Nederland zou betalen per minuut moeten worden ingevoerd, vindt Detailhandel Nederland. Dat is technisch mogelijk, maar er zijn bijna geen parkeergarages in Nederland waar dat kan. In 60 procent van de garages kan bovendien niet met de pin worden betaald.
Uit het onderzoek dat Detailhandel Nederland jaarlijks doet, komt dit keer parkeergarage Vier Meren in Hoofddorp als beste uit de bus. Een schone en prettige garage, is het oordeel van de onderzoekers. Parkeergarage De Kolk in Amsterdam laat zien hoe het niet moet. Daar moet 8,40 euro per 55 minuten worden betaald. Dat is een buitensporig hoog tarief, dat niet goed wordt gemaakt door de kwaliteit van de garage, aldus de onderzoekers.
Detailhandel Nederland onderzocht 75 parkeergarages in 24 steden. ANP Luister ook naar Radio Kassa over dit onderwerp.

Meer over:

diginieuws, parkeren
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!