Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Parkeren kleine vliegvelden steeds duurder'

26-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
parkeren 930 520 parkeergarage parkeerplaats
Parkeren op veel kleinere luchthavens in Nederland en over de grens in België en Duitsland wordt steeds duurder. Volgens een inventarisatie van Vliegveldinfo.nl is parkeren bij Eindhoven Airport nu zelfs duurder dan op Schiphol. De prijsvergelijker keek begin april naar de kosten van parkeren op zestien luchthavens waar Nederlanders veel gebruik van maken.
Vooral Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport zijn flink duurder geworden in vergelijking met een jaar geleden. In Eindhoven ging de prijs voor een week parkeren met 21 procent omhoog tot 67,65 euro. In Rotterdam ging het om een plus van 12,5 procent tot 58,50 euro.

Parkeren Schiphol goedkoper

Parkeren op Schiphol werd juist 5 euro goedkoper voor drie dagen en 2,50 euro goedkoper voor acht dagen. Schiphol bleef met 67,50 euro voor een week stallen van de auto wel een van de duurste vliegvelden uit het onderzoek. Het voordeligste vliegveld uit de vergelijking is wederom Groningen Airport Eelde. Daar kostte drie dagen parkeren 12,50 euro en voor een week moest 35 euro worden betaald.

Geen goedkoop alternatief

Vroeger stonden de Duitse vliegvelden dichtbij de grens bekend als goedkoop alternatief, maar dit prijsvoordeel verdwijnt volgens Vliegveldinfo.nl. De vliegvelden waren al duur voor een weekend en worden steeds duurder voor langer parkeren. België blijft niettemin het duurst. Een week of acht dagen parkeren op een vliegveld bij de zuiderburen kostte gemiddeld 74 euro. ANP

Meer over:

vliegveld, parkeren
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!