Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Parkeren is weer fors duurder

13-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
parkeer-automaat-195x117_06.jpg
De tarieven voor parkeren op straat blijven stijgen. In het centrum van de 30 grote steden zijn de parkeerplaatsen in de afgelopen 4 jaar gemiddeld 15 procent duurder geworden. Alleen in Rotterdam zijn de duurste plaatsen goedkoper geworden.
Onderzoek
Dat blijkt uit een vrijdag gepubliceerd onderzoek van de Consumentenbond. In Amsterdam zijn automobilisten met een uurtarief van 5 euro het duurste uit, een stijging van 4 procent. Daarna volgen Utrecht, met een uurtarief van 4,26 euro (toename van 8 procent), en Hilversum, waar het tarief met 21 procent steeg tot 3,40 euro. In Rotterdam daalden de parkeerkosten met 10 procent naar 3 euro per uur. De grootste stijger is Hengelo, waar het tarief 36 procent omhoog ging tot 1,90 euro.
Irritatie
Volgens de Consumentenbond ergeren mensen zich behalve aan de hoge parkeertarieven vooral aan het afrekenen per uur en krappe parkeerplaatsen.
Betalen per minuut
De PvdA in de Tweede Kamer liet in een reactie weten nog dit jaar een initiatiefwet in te dienen die ervoor moet zorgen dat automobilisten niet te veel betalen voor parkeren. De partij wil wettelijk vastleggen dat automobilisten per minuut mogen afrekenen, met een starttarief van maximaal vijf minuten. ,,Het slaat nergens op dat als je 31 minuten geparkeerd staat, je voor een vol uur moet betalen'', aldus Kamerlid Attje Kuiken.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!