Kassa

Parkeren in Amsterdam: krap en duur

21-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
parkeergarage.jpg
Een parkeerplekje in een Amsterdamse parkeergarage is relatief krap en prijzig. Dat blijkt uit een onderzoek van de ANWB in 60 parkeergarages in elf landen, waaronder vier in Amsterdam. Dat meldde de bond donderdagochtend.
Uitbreiden
De parkeervakken in Amsterdam zijn soms maar 2.20 meter breed. Dat is tegenwoordig te krap, zo stelt de ANWB. Auto's worden steeds breder en eenmaal ingeparkeerd kunnen de inzittenden nauwelijks meer uitstappen. Daar is overigens wat aan te doen; volgens de ANWB is er ruimte om tijdens renovaties de parkeervakken te verbeteren.
Per minuut betalen
Volgens de ANWB moet een parkeervak minimaal 2.50 meter breed zijn en liefst ook niet te laag. Om de kosten voor parkeren in de hoofdstad binnen de perken te houden, adviseert de bond om per minuut te rekenen in plaats van per half uur of uur.
Zwitserland
Een parkeergarage in het Zwitserse Zürich kwam overigens als beste uit de test. Die was schoon, goed verlicht en overzichtelijk. Dat is wel anders in Wenen; de parkeergarage van de technische universiteit is daar dankzij steile opgangen en scherpe stukken metaal aan het trottoir om te huilen. Tot overmaat van ramp is het niet mogelijk om een enorm scherpe bocht in de garage in één keer te nemen.
ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!