Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 3 oktober om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Parkeren bij ziekenhuizen nog altijd peperduur

6 nov 2019
  •  
leestijd 1 minuten
multi-storey-car-park-1271919_1920

Om de auto bij ziekenhuizen neer te zetten moet nog altijd diep in de buidel worden getast. Gemiddeld kost één dag parkeren 8,93 euro. Dat meldt het AD na eigen onderzoek. Bij het Amsterdamse OLVG-ziekenhuis moet na een dag liefst 48 euro worden afgetikt.

De hoofdstad spant de kroon als het gaat om de parkeerkosten. Patiënten zijn het meest kwijt bij het OLVG in Amsterdam-Oost, gevolgd door het OLVG-West met 30 euro per dag. In Rotterdam bij het Erasmus MC kost een dagje parkeren 30 euro.

Kassa besteedde eerder al aandacht aan de hoge parkeerkosten bij ziekenhuizen. Sinds 2013 lijkt er niet veel te zijn veranderd. Op 93 ziekenhuislocaties en negen poliklinieken in het land moet worden betaald om de auto tijdelijk te stallen. Gratis parkeren kan bij slechts 17 ziekenhuizen.

Seniorenorganisatie KBO-PCOB vindt dat "de burger de dupe is in een situatie waarin de zorgkosten zich toch al opstapelen." Volgens de organisatie zijn de hoge parkeerkosten "een taai probleem."

Bron: AD

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!