Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Parkeren bij ziekenhuizen nog altijd peperduur

6 nov 2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
multi-storey-car-park-1271919_1920

Om de auto bij ziekenhuizen neer te zetten moet nog altijd diep in de buidel worden getast. Gemiddeld kost één dag parkeren 8,93 euro. Dat meldt het AD na eigen onderzoek. Bij het Amsterdamse OLVG-ziekenhuis moet na een dag liefst 48 euro worden afgetikt.

De hoofdstad spant de kroon als het gaat om de parkeerkosten. Patiënten zijn het meest kwijt bij het OLVG in Amsterdam-Oost, gevolgd door het OLVG-West met 30 euro per dag. In Rotterdam bij het Erasmus MC kost een dagje parkeren 30 euro.

Kassa besteedde eerder al aandacht aan de hoge parkeerkosten bij ziekenhuizen. Sinds 2013 lijkt er niet veel te zijn veranderd. Op 93 ziekenhuislocaties en negen poliklinieken in het land moet worden betaald om de auto tijdelijk te stallen. Gratis parkeren kan bij slechts 17 ziekenhuizen.

Seniorenorganisatie KBO-PCOB vindt dat "de burger de dupe is in een situatie waarin de zorgkosten zich toch al opstapelen." Volgens de organisatie zijn de hoge parkeerkosten "een taai probleem."

Bron: AD

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

dekke875
dekke8757 nov 2019 - 13:51

Schandelijke praktijken van de medische centra omdat je er vaak noodgedwongen moet zijn en stomweg GEEN keuze kan maken. Ik noem het maffia-achtig en niets minder dan dat!!

guust flater
guust flater6 nov 2019 - 16:41

het gewoon weg belachelijk dat zowiezo moet betalen bij een ziekenhuis,je komt er niet voor de lol en die toren hoge prijzen en die toren hoge eigen bijdrage en alle kosten aan medicijnen en andere middelen het loopt niet wel de spuigaten uit.Je word uit gemolken met toren hoge belastingen en alles is harstikke duur en een inflatie van hier tot tokio het gaat niet meer en we al de werkende armen,ze ook al geen cent meer temaken ,maar keihard werken met weken van 60 uur en nog niks overhouden om eens een vakantie te houden,deze ziekenhuizen die dat doen met zulke bedrage te vragen is een schande en gewoon die bomen weg halen en gratis gaan parkeren en het is tijd voor de gele hesjes.

evertgd
evertgd6 nov 2019 - 16:41

Parkeren bij een ziekenhuis hoort in principe gratis te zijn. Of, als het niet anders kan, tegen een symbolisch tarief, bijvoorbeeld de eerste 2 uur gratis, daarna een euro per uur. Dan hoeven gemeenten ook niet de omgeving qua parkeren totaal af te grendelen met vergunningenparkeren. Naar een ziekenhuis ga je nou eenmaal niet voor je plezier. Er wordt geschermd met 'exploitatiekosten' van parkeerplaatsen/garages, maar die moeten dan maar opgenomen worden in de totale exploitatiekosten van het ziekenhuis.Of maar minder luxe, zou ik zeggen. Betaalbaarheid hoort voorop te staan, in een ziekenhuis komen ook minder kapitaalkrachtigen en ziekte kost meestal al genoeg. 

noud evers
noud evers6 nov 2019 - 15:59

zelfs met het in bezit hebben van de Europese invalide parkeerkaart moet men de volle mep betalen voorheen waren dat speciale tarieven of zelfs gratis en nabij de ingang van het ziekenhuis !

Zeeg
Zeeg6 nov 2019 - 15:32

Bij SKB Winterswijk eerste halfuur gratis, dan maximaal 1 Euro per dag

tweety35
tweety356 nov 2019 - 13:37

Mensen die ziek zijn of wat mankeren moeten toch al zoveel boeten qua kosten.I.p.v. dat er eens nagedacht wordt over parkeerkosten bij een ziekenhuis 

maffy1948
maffy19486 nov 2019 - 13:26

EMC Rotterdam moet zeker de nieuwbouw terug verdienen, Wat verlang je van een Fabriek. ALS HET TE MOEILIJK WORD hebben ze geen oplossing of kunnen niets met U

tenormin
tenormin6 nov 2019 - 13:13

Ik vind het werkelijk een schandaal dat er betaalt moet worden voor parkeren Ziekenhuis. Ik ken niemand die er voor zijn/haar lol naar toe gaat. Mensen die in het ziekenhuis liggen en bezoek willen: moeilijk: hun visite betaalt zich ook scheel voor een uurtje, vooral als je als partner of kind(eren) iedere dag naar je ouder wilt. Het is asociaal en zou gewoon gratis moeten zijn.