Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Parkeertarief per 8 minuten in Amsterdam

20-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
parkeermeter_04.jpg
Bezoekers van de Amsterdamse parkeergarages Stadhuis/Muziektheater en Markenhoven gaan binnenkort per 8 minuten betalen in plaats van per uur. Dat maakte de gemeente woensdag bekend.
VVD-wethouder Eric Wiebes wilde het uurtarief handhaven, omdat betalen per 8 minuten de gemeente te veel geld zou kosten. De gemeenteraad bepaalde eind vorig jaar echter dat de overschakeling toch plaats moet hebben en reserveerde 9 ton voor de verwachte inkomstenderving.
Test
Het gaat om een test die duurt tot het geld op is. De proef gaat per 1 september in Stadhuis/Muziektheater in en vanaf het voorjaar in Markenhoven in de Anne Frankstraat.
Uurtatief
Momenteel geldt in beide parkeergarages een uurtarief van 4 euro. Het nieuwe tarief is 0,50 eurocent per 8 minuten. De gemeente hoopt dat automobilisten de nieuwe tarieven als eerlijker ervaren en vaker gebruik gaan maken van de beide garages.
De gemeente heeft vijf parkeergarages in Amsterdam. In de drie andere kost het geld om de machines om te schakelen naar de andere tarieven.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!