Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Pannenkoekensector weer in de lift'

27-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
restaurant_02.jpg
De pannenkoek is weer in trek. Afgelopen twee jaar is het aantal pannenkoekenrestaurants in Nederland met 6,9 procent gegroeid naar 343 tenten. Dat meldde horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners dinsdag.
Toename pannenkoekenrestaurants
Na lichte dalingen van het aantal pannenkoekenrestaurants tussen 2008 en 2010, is er weer een duidelijk opwaartse trend merkbaar. Vooral nabij recreatieve en toeristische gebieden kwamen er veel tenten bij. In de grote steden nam hun aantal daarentegen iets af. In 2002 telde Nederland nog 292 pannenkoekenrestaurants.
Duurdere restaurants
Volgens het bureau profiteert de branche van de terugloop in de iets duurdere restaurants. ,,De fastservicesector, waaronder ook de pannenkoekensector, heeft sinds 2010 aanzienlijk meer bezoekers aangetrokken. Consumenten zijn de laatste jaren steeds prijsbewuster geworden en zijn voorzichtiger met uitgaven buiten de deur.''
Senioren en gezinnen met kinderen
Van Spronsen & Partners schrijft dat per week zeker 288.000 Nederlanders een pannenkoekenrestaurant bezoeken. Dit zijn vooral senioren en gezinnen met kinderen. Gemiddeld besteedde een gast afgelopen jaar per bezoek 11,50 euro, tegenover 10,30 euro in 2006. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!