Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Pamflet ouders van zwaar beperkte kinderen wordt aangeboden aan Tweede Kamer

21-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
zorgpamflet
Het pamflet van de ouders met een ernstig meervoudig complex gehandicapt kind wordt dinsdag 9 mei aangeboden aan de vaste commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport van dat ministerie. De ouders luidden de noodklok over hun situatie en gevecht met instanties in de uitzending van zaterdag 8 april .  De vaste commissie onderhoudt contact met de betrokkenen uit het veld, zoals koepelorganisaties van zorginstellingen en beroepsverenigingen uit de zorg.
#ikziejewel
De ouders presenteerden in Kassa een  pamflet : ‘Ook ZEVMB-kinderen hebben recht op een ‘goed leven’’. Na onze uitzending is het  pamflet  ruim 20.000 keer gedeeld en heeft het ruim 1,5 miljoen mensen bereikt via Facebook. Ook is Kassa samen met de ouders de actie #ikziejewel gestart. Met deze twitteractie wilden de ouders nog meer onder de aandacht brengen dat het meer overleven dan leven is. Ook aan deze oproep is massaal gehoor gegeven met foto's van mensen die de hashtag in handen hadden.
Kwestie in Tweede Kamer
Lillian Marijnissen (SP) en Vera Bergkamp (D66) hebben er al voor gezorgd dat het onderwerp weer op de politieke agenda komt. Op 18 mei komt er een apart, breed en algemeen overleg over het gehandicaptenbeleid waarin ook over het maatwerkprofiel en het pamflet wordt gesproken.

Meer over:

pamflet, zevmb, 2cu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!