Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Palmolie vaak niet duurzaam'

10-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kat1_03.jpg
Diervoederfabrikanten komen hun belofte om geen palmolie meer te gebruiken die ten koste is gegaan van regenwoud vaak niet na. Dat constateert het Wereld Natuur Fonds (WNF).
Verduurzaming
In 2010 beloofde de Nederlandse voedingsmiddelen- en diervoederindustrie om eind 2015 helemaal over te stappen op duurzame palmolie. Volgens WNF liggen veel voedingsproducenten op schema maar geldt dit niet voor een groep bedrijven uit de diervoederbranche. ,,Zij doen te weinig aan verduurzaming van hun palmoliegebruik of geven geen openheid van zaken'', aldus het WNF.
Aanleg van de plantages
Oliepalmplantages gaan meestal ten koste van natuurlijk regenwoud. Zo ging er volgens het WNF tussen 1990 en 2010 al zo'n 3,5 miljoen hectare regenwoud verloren door de aanleg van de plantages, vooral in Maleisië en Indonesië. ,,Nederland kan als grootste importeur van palmolie in Europa direct bijdragen aan het voorkomen van ontbossing'', aldus de natuurorganisatie.
Palmolie zit in veel consumentenproducten zoals koekjes, zeep, margarine, chips en cosmetica en het zit ook in diervoeder. ANP

Meer over:

milieu, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!