Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Pak appende fietsers en automobilisten hun mobiel af'

25 okt 2019
  •  
leestijd 1 minuten
appen auto (1127x634)

De politie moet de smartphone van automobilisten in beslag kunnen nemen als zij die in het verkeer gebruiken. Daarvoor pleit voormalig landelijk verkeersofficier Koos Spee in het AD.

Sinds 1 juni dit jaar geldt er een appverbod voor fietsers. De boete voor een overtreding bedraagt 95 euro. Volgens Koos Spee gaat dat echter niet ver genoeg. Hij vindt dat het mogelijk moet worden om smartphone van de overtreders in beslag te kunnen nemen. “Pik vervolgens twee scholieren uit een groep fietsers, dan is het snel afgelopen met het appen. Bij appen in de auto is het nog belangrijker om de telefoon af te nemen”, aldus Spee in het AD.

De oud-verkeersofficier maakt zich verder zorgen om het aantal verkeersdoden en laat zich kritisch uit over politieke beslissingen als het gaat om het terugdringen van dat aantal. Nederland is volgens Spee geen gidsland meer op verkeersgebied. Koos Spee was van 1996 tot 2008 landelijk verkeersofficier. Onder zijn leiding halveerde het aantal dodelijke slachtoffers van bijna 1200 naar ruim 600.

Bron: AD

Meer over:

, , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!