Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Paasstunt Ryanair schiet in verkeerde keelgat bij Greenpeace

19-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Ryanair vliegtuig 930 x 520
Een grote kortingsactie voor Pasen van Ryanair schiet Greenpeace in het verkeerde keelgat. De Ierse prijsvechter biedt tijdens de paasdagen vluchten vanaf nog geen tien euro aan. ,,Totaal onverantwoord’’, reageert de milieuorganisatie.
Door kortingen als die van Ryanair, blijven consumenten voor relatief korte afstanden vliegen. Dat terwijl de luchtvaart een van de meest vervuilende transportsectoren is. ,,Dankzij dit soort acties vliegen we richting klimaatchaos’’, laat een woordvoerder van Greenpeace weten.
Overheden hebben volgens de milieuclub een belangrijk aandeel in het gestunt met ticketprijzen. Doordat er geen accijnzen worden geheven op kerosine en vliegtickets zijn vrijgesteld van btw, kunnen luchtvaartmaatschappijen goedkoop vluchten aanbieden. Daardoor is het voor duurzamere vervoersvormen, zoals de trein, amper mogelijk te kunnen concurreren.
,,Iedereen snapt dat het niet kan dat de trein van Den Haag naar Maastricht duurder is dan een vlucht naar Spanje’’, aldus de zegsman. ,,Maar door overheidsbeleid heeft de consument eigenlijk geen eerlijke keuze.’’ ANP

Meer over:

ryanair, greenpeace
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!