Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Paashaas hoeft niet te hamsteren

27-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ei_001_02.jpeg
Nederlanders hoeven niet bang te zijn dat ze de komende dagen misgrijpen als ze eieren willen kopen in de supermarkt. Een herhaling van de donkere dagen voor Kerstmis, toen de eierschappen in veel supermarkten leeg bleken te zijn, zal zich niet voordoen.
Volgens een woordvoerster van Albert Heijn wacht de klanten dit keer niet zo'n onplezierige verrassing. Met kerst was sprake van een bijzondere situatie. Er was veel vraag naar eieren in Duitsland, waar een verbod op legbatterijen leidde tot minder productie en daardoor naar meer vraag naar eieren uit andere landen.
Ook een woordvoerder van het productschap Pluimvee en Eieren verwacht geen tekort in de supermarkten. De situatie is sinds de kerstdagen veranderd. Er zijn in ons land leghennen bijgekomen en de vraag uit Duitsland lijkt over het hoogste punt heen. De producenten ontvingen dit jaar hoge prijzen, maar de eierprijzen zijn inmiddels wel over het hoogtepunt heen: ,,Dat duidt dus op meer aanbod.''
Bovendien is de vraag naar eieren rond de kerst groter dan rond Pasen. Mensen houden tijdens de paasdagen van een ei bij het ontbijt of de lunch, maar tijdens de kerstdagen gaan er volop eieren in de uitgebreide gerechten die dan worden opgediend. ,,De tijd dat hele gezinnen tijdens de paasdagen gekookte eieren gingen beschilderen, lijkt achter ons te liggen,'' aldus de woordvoerder van het productschap.
Bron: ANP

Meer over:

pasen, diginieuws, eieren
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!