Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Oxboard mogelijk op openbare weg

8 jun 2016
  •  
leestijd 1 minuten
weg 930x520
De kans bestaat dat het Oxboard, een elektrisch aangedreven plank met wieltjes waar je als bestuurder staand op wordt vervoerd, straks officieel de openbare weg op mag. Dat bevestigt bedenker Ernie Hiemstra van het vervoermiddel, meldt het Nederlands Dagblad.
Hoverboards
De Eindhovense fabrikant is al sinds oktober bezig het apparaat, dat onder de zogeheten hoverboards valt, legaal de openbare weg op te krijgen in Nederland. Tot op heden is dat streng verboden, omdat het voertuig zo afwijkt in vorm en besturing. Het valt in geen enkele categorie van voertuigen die zijn goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg.
Goedkeuringsprocedure
Hiemstra is bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu een goedkeuringsprocedure voor het vervoermiddel begonnen. ,,We zitten inmiddels in de beoordelingsfase.'' Om het ministerie te overtuigen van de veiligheid van zijn product, gaf Hiemstra onlangs Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid opdracht zijn product te onderzoeken. ,,Het lijkt erop dat we daar gunstig uit komen'', verklaart hij. Bron: Nederlands Dagblad
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!