Kassa

Oververhitte honden in auto bij hondenshow

  •  
10-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hond 930 x 520
De Amsterdamse politie heeft donderdag ruiten van zes auto’s ingeslagen om oververhitte honden te bevrijden. De politie ontdekte de honden op aanwijzing van medewerkers van de World Dog Show, die momenteel plaatsvindt in de RAI. Ook de komende dagen controleert de politie extra rondom de RAI op achtergelaten honden.

Temperatuur tot boven 40 graden

De auto’s stonden op parkeerterreinen rondom de RAI en in parkeergarages. Volgens de politie is het, ook nu de zomerse hitte is afgenomen, in parkeergarages nog steeds zo’n 25 tot 30 graden en kan de temperatuur in auto’s al snel oplopen tot boven de 40 graden.
Drie hondeneigenaren hebben een bekeuring van 750 euro gekregen voor het achterlaten van een hond in een hete auto. Drie anderen kwamen ervan af met een ,,ernstige waarschuwing’’, aldus de politie. 

Hondenshow omstreden

Ondanks bezwaren van de gemeente Amsterdam vind de grootste hondenshow ter wereld op dit moment plaats in de RAI. Het fokken van honden op uiterlijke kenmerken gaat niet zelden gepaard met genetische afwijkingen. Zo is bij sommige rassen het bekken bijvoorbeeld te klein voor het een hoofd van een pup. Een keizersnee is dan nodig om de pups ter wereld te brengen.
Vind jij dat hondenshows waarbij dieren beoordeeld worden op uiterlijk verboden moeten worden?
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

GWH1957
GWH195710 aug. 2018 - 18:09

Hondenshows, feitelijk alle Dierenshows, waarbij de rassen volgens natuurlijke proporties worden gefokt en getoond, hoeven inderdaad/uiteraard niet verboden te worden!!!Echter ... de rassen waarbij door manipulatie onnatuurlijke verhoudingen worden/zijn ontstaan waardoor de Dieren enige vorm van belemmering ondervinden ... die moeten worden uitgesloten van deelname aan die shows!

fside76
fside7610 aug. 2018 - 17:43

 Honden show prima zolang hond hond is en geen verbruiks misbruik voor werp is en zeker niet op uiterlijk gaat om karakter  

branger
branger10 aug. 2018 - 13:39

Kijk eerst eens naar de broodfokkers. Daar zijn veel meer problemen.

gerbera
gerbera10 aug. 2018 - 12:23

laat een hond, hond zijn en geen modepop ten behoeve van hun eigenaar.

1 Reactie
tenormin
tenormin10 aug. 2018 - 12:48

Oh schone bloem, wat ben ik het met je eens.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!