Kassa

'Overname C1000 door Jumbo niet realistisch'

04-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
supermarket_29.jpg
Een overname van supermarktketen C1000 door Jumbo is op korte termijn niet waarschijnlijk. ,,We zijn bij Jumbo in alles geïnteresseerd, maar we moeten wel realistisch blijven'', zegt algemeen directeur Frits van Eerd donderdag tegenover de Levensmiddelenkrant.
Interesse
Woensdag meldden verschillende media dat Jumbo Group Holding één van de partijen zou zijn met interesse in C1000. Ook PLUS Retail, Sligro Food Group, het Duitse Edeka en investeerders BC Partners en Bain Capital zouden in de race zijn. Investeerder CVC Capital Partners zette C1000 onlangs in de etalage. De supermarktketen zou naar verluidt tussen de 700 miljoen en 1 miljard euro moeten opbrengen.

Overname

Maar een overname van de ongeveer 400 winkels van C1000 door Jumbo, is volgens Van Eerd op korte termijn niet voor de hand liggend. ,,Iedere kans die zich voordoet in de markt, daar zullen wij naar kijken. Dat kan ik je beloven. Maar men moet ook begrijpen in welke situatie wij zitten. We hebben de ombouw van zo'n 45 Super de Boer's te gaan, plus tien nieuwe winkels in 2012 en de ombouw van bestaande winkels. Dan kom je in totaal op zestig of meer nieuwe of vernieuwde vestigingen. Operationeel hebben we daar de handen vol aan. Je kunt wel denken dat je allemaal bedrijven zomaar over kan nemen, maar daar komt heel veel meer bij kijken dan alleen geld overmaken'', aldus Van Eerd.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!