Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Overname betalingsverwerker Worldpay

05-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ideal930x520
De Britse betalingsverwerker Worldpay Group wordt overgenomen door zijn Amerikaanse branchegenoot Vantiv in een deal ter waarde van 9,9 miljard dollar.
Koers zeer hard omhoog
De overname hing al in de lucht want dinsdag bevestigde Worldpay benaderd te zijn door Vantiv voor een mogelijke overname. Ook de Amerikaanse bank JPMorgan Chase had interesse getoond in Worldpay. Daarop schoot de koers zeer hard omhoog op de beurs in Londen.
Verdwijnen van de Londense beurs
De transactie wordt volgens de partijen afgehandeld in aandelen en contanten. Na afronding van de overname bezitten de aandeelhouders van Worldpay 41 procent van het fusiebedrijf. Worldpay zal vervolgens verdwijnen van de Londense beurs.
Grote strategische voordelen
In het overnamebedrag is ook een schuld verwerkt. Het gecombineerde bedrijf krijgt hoofdkantoren in Londen en Cincinnati en zal gedurende een overgangsperiode worden geleid door twee bestuursvoorzitters. Volgens de bedrijven zijn er grote strategische voordelen te behalen door een samengaan, net als kostenbesparingen.
Royal Bank of Scotland
Worldpay was in het verleden de betalingstak van Royal Bank of Scotland (RBS). RBS verkocht in 2010 vanwege Europese regels voor staatssteun een meerderheidsbelang in Worldpay aan de investeringsmaatschappijen Bain Capital en Advent. Zij brachten het bedrijf in het najaar van 2015 naar de beurs. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!