Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Overleg over zorgconflict gaat verder

18-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorgkosten_53.jpg
De regeringspartijen VVD en PvdA zetten donderdag hun overleg over een oplossing voor hun zorgconflict voort. Volgens de hoofdrolspelers is er voortgang geboekt in de gesprekken tot nu toe.
Gesprekken gaan verder
De gesprekken gaan verder in de verwachting dat ze ,,kunnen leiden tot een positieve uitkomst''. Dat zei premier Mark Rutte in de nacht van woensdag op donderdag nadat hij samen met andere kopstukken van VVD en PvdA in het Torentje had gesproken.
'Goede hoop'
PvdA-leider Diederik Samsom ziet nog mogelijkheden om het politieke probleem met de VVD op te lossen. Ook PvdA-vicepremier Lodewijk Asscher heeft ,,goede hoop'' op een oplossing.
Oppositiepartijen
De 'bevriende' oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP zijn kort bijgepraat. Ook zij zagen enig optimisme bij de regeringspartijen.
Zorgplan sneuvelde
De VVD en PvdA kwamen dinsdag in grote problemen doordat een belangrijk zorgplan van VVD-minister Edith Schippers (Volksgezondheid) sneuvelde in de Eerste Kamer. Dat kwam doordat drie PvdA-senatoren tegenstemden. Sindsdien zoeken de partijen naarstig naar een oplossing. Volgens Schippers ligt de sleutel daarvoor bij de PvdA. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!