Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Overleg over arbeidsbeperking valt stil

22-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
overleg werk kantoor
Zeven maatschappelijk organisaties willen voorlopig niet meer met het kabinet meedenken en -praten over het verbeteren van de arbeidsmarkt voor mensen met een beperking. Ze eisen dat eerst een plan van tafel gaat om salarissen onder het minimumloon voor deze groep werknemers mogelijk te maken. Het gaat onder meer om FNV, CNV, belangenorganisatie Ieder(in) en actiegroep Wij Staan Op!

Loondispensatie

De organisaties strijden al langer tegen de zogeheten loondispensatie. Die maatregel komt erop neer dat werknemers met een handicap alleen loon krijgen voor de productiviteit die ze daadwerkelijk leveren. Zo wordt het goedkoper voor werkgevers om mensen met een beperking aan te nemen. Het loon wordt aangevuld met een uitkering. Keerzijde is dat mensen daardoor minder pensioen opbouwen en bijvoorbeeld minder WW krijgen als ze hun baan kwijtraken. Tegenstanders vinden het verder in strijd met het principe van gelijke behandeling.

Laatste overleg

De zeven organisaties hadden donderdag hun - vooralsnog laatste - overleg met verantwoordelijk staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken). ,,Een nieuw overleg heeft alleen zin als het huidige loondispensatieplan van tafel is.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!