Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Overlastgevers in trein voortaan digitaal bekeurd

29 jan 2016
  •  
leestijd 1 minuten
trein-sprinter-930x520
De NS gaat mensen die overlast veroorzaken op stations en in treinen digitaal bekeuren. De NS heeft de afgelopen maanden een proef gehouden en de resultaten zijn positief. Een woordvoerder bevestigt vrijdag een bericht daarover in dagblad Metro. De nieuwe, snelle vorm van bekeuren is een van de maatregelen die de NS neemt om de agressie op stations en in treinen te bestrijden.
In totaal twintig medewerkers van NS zijn de afgelopen drie maanden uitgerust met de mogelijkheid digitaal te bekeuren. Wie wordt gepakt voor het veroorzaken van overlast, moet zich legitimeren. Door middel van het scannen van het rijbewijs van de dader heeft de NS meteen alle gegevens en is het uitdelen van de bekeuring in een paar minuten klaar. De boete ligt vervolgens twee dagen later op de mat. Omdat het proces veel sneller gaat verlaagt dat de irrotatie van de overtreder en loopt het minder snel uit de hand. Bovendien beseft de overtreder veel sneler wat hij heeft gedaan. Nu duurt het enkele weken voordat de dader de boete krijgt. Voorlopig wordt de methode alleen toegepast op het veroorzaken van overlast. Later wil de NS ook zwartrijden op deze manier aanpakken. ANP/Metro/Nu.nl

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!