Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Overlast voor treinreizigers Schiphol

06-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_trein_07.jpg
Treinreizigers die van, naar of via Schiphol reizen, moeten dit weekeinde rekening houden met een langere reis. Er wordt gewerkt aan het spoor tussen Schiphol en Amsterdam, aldus de NS en ProRail.
Onbereikbaar
Daardoor rijden er geen treinen tussen de luchthaven en de stations Amsterdam Sloterdijk, Bijlmer Arena en Diemen Zuid. Ook Amsterdam Zuid, RAI en Lelylaan zijn onbereikbaar per spoor. De stremming begint vrijdagnacht rond 2.00 uur en zou voor de ochtendspits op maandag weer voorbij moeten zijn.
Fly-over
Aan het traject vanaf Schiphol naar het noorden toe wordt al langer gewerkt, want het moet uitgebreid en verbeterd worden. Omdat er een fly-over voor treinen moet komen, plaatst ProRail dit weekeinde vier betonnen vloerdelen boven de lijn naar Amsterdam Zuid. Door de werkzaamheden rijden nachttreinen en de Thalys een andere route.
A10 dicht
De twee weekeinden erop moet de snelweg A10 's nachts dicht bij de aansluiting met de A2, omdat er door ProRail een zogenoemde verbindingsboog wordt geplaatst over de weg. Dan rijden de treinen wel normaal. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!