Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Overlast van truckers op parkeerplaatsen

02-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vrachtwagen_05.jpg
Parkeerplaatsen in Zeeland en Rijnmond staan in het weekend vol met Oost-Europese truckers die daar noodgedwongen overnachten. Chauffeurs uit Macedonië, Bulgarije en Roemenië, die rijden voor Nederlandse opdrachtgevers, leven daar vaak onder erbarmelijke omstandigheden, aldus De Telegraaf.
Overlast
Sanitaire voorzieningen ontbreken en pomphouders klagen over de overlast die de truckers bezorgen. De vrachtwagenchauffeurs voeren vooral ritten uit naar België en Frankrijk. Die landen hebben onlangs besloten om kamperende vrachtwagenchauffeurs aan te pakken met nieuwe regels en zware boetes. Voor de chauffeurs zit er daarom niets anders op dan hun heil te zoeken op Nederlandse parkeerplaatsen.
Kampeerterreinen
Volgens bestuurder Edwin Atema van vakbond FNV wordt het tijd dat de Inspectie voor de Leefomgeving en Transport keihard optreedt tegen de opdrachtgevers. ,,Deze chauffeurs mogen het in het weekend uitzoeken. Dan krijg je dit soort kampeerterreinen."
Bron: ANP/De Telegraaf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!