Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Overheid wil af van oplopende schuld burgers

5 apr 2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_geld
Burgers die schulden hebben bij de overheid kunnen nog verder in de financiële problemen komen door de uiteenlopende aanpak van de instanties die het geld terug willen. Dat kan anders vindt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Bij de schulden gaat het bijvoorbeeld om te hoge toeslagen of gemeentelijke belastingen.
De overheden die openstaande schulden terugvorderen moeten beter met elkaar samenwerken. Dit om te voorkomen dat door een opeenstapeling van vorderingen de schulden verder toenemen aldus staatssecretaris Jetta Klijnsma maandag aan de Tweede Kamer.
In de praktijk heeft iemand met schulden vaak met meerdere overheidsorganisaties te maken. Elk van die instanties heeft een eigen aanpak en mogelijkheden om betalingsregelingen te treffen. Klijnsma wil dat de instellingen zo vroeg mogelijk contact leggen met burgers om afspraken over afbetalingen te maken. ANP

Meer over:

schulden, overheid

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar