Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Overheid moet ingrijpen bij internetapparaten'

08-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Cyber criminaliteit hacker 930x520
Beveiligingsexperts waarschuwen voor toenemende cyberaanvallen in 2018 door botnets. Dat zijn netwerken van geïnfecteerde onlinegadgets zoals webcams. Hackers maken misbruik van de zwakke beveiliging van deze apparaten. Experts willen dat de overheid maatregelen neemt de veiligheid te vergroten, meldt het AD.

Apparaten op internet zijn makkelijk te hacken

Apparaten die op internet zijn aangesloten zijn vaak gemakkelijk te hacken, waarna ze worden misbruikt om grote cyberaanvallen te plegen. Ze zijn vaak zo goedkoop mogelijk geproduceerd. Daardoor is geen update van de software mogelijk of kunnen wachtwoorden niet worden veranderd.

"Patstelling"

,,Er is sprake van een patstelling. Bij zowel de consument als de producent is er geen enkele prikkel om de beveiliging te verbeteren'', zegt Roel van der Valk van RedTeam Security.

Probleem van botnets wordt alleen groter

Het probleem van botnets wordt de komende jaren alleen maar groter: in 2017 waren er ongeveer 8,4 miljard internet-of-things-apparaten actief. In 2020 zijn naar schatting 20 miljard apparaten op internet aangesloten. AD
Meer weten over alles met een IP-adres? Bekijk dan ons dossier:  Internet of Things
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!