Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Overheid moet groene energie afdwingen'

01-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Windmolens_zee_09.jpg
De liberalisering in de energiemarkt werkt niet. Het is tijd dat de overheid de vergroening gaat afdwingen. Dat zegt topambtenaar Noé van Hulst van het ministerie van Economische Zaken in een interview met de Volkskrant.
Liberalisering
Van Hulst was van 1993 tot 2004 als directeur-generaal Energie jarenlang voorvechter van liberalisering in de energiemarkt. Hij riep nutsbedrijven op om de markt op te gaan. Vraag en aanbod zouden alle energievraagstukken oplossen.
Bekeerd
Nu hij ziet dat de verduurzaming nog niet erg wil vlotten, denkt Van Hulst hier anders over. ,,Ik ben steeds meer bekeerd tot harde regulering, in aanvulling op prijsprikkels", zegt hij in een interview met de krant.
Grote ontwikkelingen gemist
Bedrijven als Nuon, Essent en Eneco hebben volgens Van Hulst grote ontwikkelingen gemist. ,,Het eerste waar ze aan dachten was concurreren. Het hele 'prosumentisme' - het feit dat consumenten zelf stroom gaan produceren - heeft men enorm onderschat. Nu zitten ze op de blaren.''
ANP/De Volkskrant
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!