Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Overheid loopt 'ver achter' met digitalisering

05-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
oudere computer930x520
De digitalisering van de overheid loopt ver achter op schema. Ondanks dat het ene na het andere rijksprogramma wordt opgetuigd, voelen ambtenaren zich door een gebrek aan doelmatigheid ‘in de steek gelaten’, zo blijkt uit onderzoek van I&O Research en Binnenlands Bestuur. Ook over de toekomst zijn ambtenaren niet optimistisch.

Doelstelling Plasterk 'mislukt'

Binnen vier jaar tijd moeten alle zaken tussen overheid en burgers en bedrijven digitaal worden afgehandeld, schreef de toenmalige minister Plasterk van Binnenlandse Zaken in 2013 in zijn visiebrief ‘Digitale overheid’. Die vier jaar zijn nu voorbij. Slechts 1 procent van de 1400 ambtenaren die door I&O Research en Binnenlands Bestuur zijn benaderd, vindt dat de ambitieuze doelstelling is gehaald.
Zo’n 30 procent van de ambtenaren verwacht dat het contact tussen de overheid enerzijds en burgers en ondernemingen anderzijds nooit volledig digitaal zal verlopen. Eveneens drie op de tien schatten dat het volledige digitale contact zich pas tussen 2020 en 2025 gaat voltrekken; een even groot percentage verwacht het zelfs pas na die tijd. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!