Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Overheid komt met hulpfonds van 30 miljoen voor probleemschulden

28 aug 2020
  •  
leestijd 1 minuten
Portemonnee schuld armoede 930 x 520

Het kabinet komt met een hulpfonds van 30 miljoen euro om mensen met probleemschulden te hulp te schieten. Dat maakt het kabinet op Prinsjesdag bekend als de begroting voor 2021 wordt gepresenteerd. Ingewijden bevestigen dit aan Trouw.

De overheid neemt met het fonds problematische schulden over om zo mensen weer perspectief bieden. Daarnaast spreekt de overheid een redelijke betalingstermijn en rente af, zodat deze gezinnen niet verder wegzakken in een moeras van financiële, fysieke en psychische narigheid.

De ChristenUnie vroeg het kabinet in juli om de mogelijkheden van een dergelijk fonds te onderzoeken. De motie kreeg een meerderheid van de Kamer achter zich. De plannen voor het fonds moeten nog nader worden uitgewerkt, maar de eerste mensen moeten volgend jaar al geholpen worden.
Bron: Trouw, ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

vrijmark
vrijmark28 aug 2020 - 9:03

Het zijn altijd dezelfde doelgroep die hiermee te maken hebben , ik zou geen hulp meer geven over een paar jaar gaat het weer van voren af aan beginnen