Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Overheid houdt zich niet aan quotum arbeidsgehandicapten

09-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rolstoel 930 520
De overheid verplicht zichzelf niet langer om arbeidsgehandicapten aan te nemen. Mensen met een beperking die een baan krijgen bij een bedrijf, tellen voortaan ook mee voor het quotum dat de overheid zich had opgelegd, als het aan staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) ligt.
Van Ark zoekt naar nieuwe manieren om arbeidsgehandicapten aan een gewone baan te helpen, nu haar plan om werkgevers hun voortaan minder te laten uitbetalen van de baan is. Ze wil een eerdere maatregel, de afspraak dat de overheid 25.000 arbeidsgehandicapten aanneemt en het bedrijfsleven 100.000, op de schop nemen. De overheid houdt zich daar al jaren niet aan.

Samenvoegen

De staatssecretaris wil de twee quota nu samenvoegen. Ze wil voorkomen dat de overheid uitbesteed werk dat door mensen met een beperking wordt gedaan weer in eigen hand neemt om maar aan de afspraak te voldoen, in plaats van zich te richten op het scheppen van nieuwe banen. Dat zou per saldo alleen maar banen voor arbeidsgehandicapten kosten, schrijft ze aan de Tweede Kamer. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

gerard van tol
gerard van tol9 okt. 2018 - 11:30

Daar heeft de overheid zich nog nooit aan gehouden. Ook leeftijdsdiscriminatie doen ze flink aan mee. Ik heb eens gesolliciteerd bij de overheid, op een ICT functie waarvoor in echt de nodige expertise had, kreeg ik een nietszeggend briefje dat ze al voorzien waren, een week later stond de zelfde vacature weer in de vakbladen. Maar ja ik was ook al boven de 50 destijds.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!