Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Overgewicht blijft bij gebruik lightproducten

11-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dikke-mensen_19.jpg
Het consumeren van lightproducten helpt niet om overgewicht bij de bevolking terug te dringen. Het werkt namelijk op lange termijn overconsumptie van deze caloriearme producten in de hand. Dat stellen onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen donderdag.
Meer eten van light
Uit eerder onderzoek kwam al naar voren dat mensen meer chips eten zodra ze overschakelen op de lightvariant. Het nieuwe aan dit onderzoek is dat blijkt dat mensen in dat gedrag volharden. Ook een jaar nadat ze zijn overgestapt op light, blijven ze van die producten meer eten en drinken.
'Wees voorzichtig met lightproducten'
Sterker nog, aldus de onderzoekers: ze eten naast de lightvariant ook weer de vertrouwde variant van hun snoep. Gemiddeld kopen consumenten 13 procent meer calorieën het jaar na de eerste aankoop dan het jaar daarvoor. De onderzoekers, onder leiding van marketinghoogleraar Peter Verhoef, adviseren de overheid om voorzichtig te zijn met het aanprijzen van lightproducten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (3)

weetnietveel
weetnietveel15 mei 2016 - 12:19

Gewoon opletten met wat je eet, ik ben te zwaar en toch gebruik ik geen suiker in koffie of thee, eet geen toetjes, gebak, ijs enz. omdat ik dat allemaal te zoet vind, mijn valkuil is mayo.

kaartendraak
kaartendraak13 mei 2016 - 13:01

Nee tuurlijk eet ik geen licht troep, ik wil graag gezond zijn. In light zitten veel te veel kunstmatige zoetstoffen, vetten vervangen door allerlei suikers en vulmiddelen enz, daar wordt de mens ziek van. Eet nou maar gewoon normaal, de echte vetten hebben we zelfs nodig! Gewon veel groente en fruit, kleine beetjes dierlijke eiwitten(eieren, vis, vlees enz)dus geen kilo's vlees zoals men graag bij de bbq naar binnen schuift, maar gewoon een paar dingen en voor de rest salade. Geen gedoe met transvetten, gewoon kokosolie, olijfolie en roomboter, de ECHTE vetten, maar vooral veel groente en fruit, DAN val je af en hou je een gezond gewicht.

twanmiep
twanmiep13 mei 2016 - 12:56

in het verleden veel zit werk gedaan buikomvang(107 cm )moeilijk te verminderen 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!