Achter mijn huis heb ik een groot deel betegeld. Als het regent loopt het water naast de tegels de grond in. Voor mijn huis heb ik een oprit van klinkers. Bij regen loopt het water via een goot langs de weg in het rioolputje. Echter, het water gaat niet het riool in omdat riool en regenwater door de gemeente gescheiden wordt afgevoerd. Het regenwater zakt in bassins in de grond.
De discussie moest helemaal niet over het 'dichttegelen' van groen gaan, maar over de noodzaak daarvan. Bij ons wordt een nieuw wijk gebouwd, waarbij al bij de planning duidelijk moet zijn geweest, dat de auto('s) NIET ergens anders zouden kunnen worden geparkeerd dan in de dichtgetegelde voortuinen ... M.a.w. de kavels zijn te klein verkocht en publieke parkeerplaatsen zijn er niet, behalve voor behinderde en e-auto's. Om dan nu een tegeltaks te willen optuigen is m.i. een maffia-kringloop. Kleine kavels, géén parkeerplaatsen en dan 'vangen' voor de eigen fouten.
Men gaat m.i. vaak nogal selectief te werk als het gaat over het innemen van een standpunt over het milieu. Economische belangen staan volgens mij gewoon altijd voorop. Tegeltax is hiervan óók weer zo’n voorbeeld. Iemand die zijn tuin betegelt zou hiermee een misdaad begaan tegen het milieu. Over iemand die een tuin vol met groen heeft staan en grote hoeveelheden onkruidverdelger gebruikt om zijn tuin “netjes” te houden, wordt niet gesproken. De onkruidverdelgers worden gewoon toegestaan, uitstoot van fijnstof (vlak bij woonwijken) is géén probleem, en brandstofverbruik louter voor de lol (vliegshows, autoraces e.d.) moet ook kunnen. Bovendien zijn er in mijn omgeving nogal wat mensen die hun tuin laten betegelen vanwege de steeds toenemende aantallen loslopende katten die de tuin (altijd die van de buren) als kattenbak gebruiken.
Vele ouderen kunnen tuin onderhoud niet meer aan. Gratis tuinman tbv het milieu...?....vast niet !! Tegeltax is dus discriminerend te noemen en wat u zegt,hier wordt ook driftig gespoten. Mijn woningbouw wil dat ik grind leg omdat mijn groene tuin altijd onder water staat, komt er ook een grindtax??? Ik woon in een nieuwbouw woning en mijn huis staat 60 cm onder het maaiveld vd achterburen en alles wat er naast me staat. Draineren willen ze niet. Fijn hè? Ik woon hier op Windhoek in Moerasland.....Is dit handig voor het milieu...?....mmmmmm.....!!
Los van het feit dat ik vraagtekens zet bij de klimaatdiscussie, waarin we volledig doorgeschoten zijn, bewijst ook dit item weer dat die hele klimaatdiscussie in het leven is geroepen omdat het een enorm verdienmodel is. Alles wat met het "klimaat" te maken heeft, daar hangt een flink prijskaartje aan. Een tegeltaks, wat je daar ook van denkt, wordt niet ingevoerd. We horen: "De opbrengsten wegen niet tegen de kosten op". Kort gezegd: het levert weinig of niks op, dus we doen het niet. Het "klimaat" telt dan ineens niet meer. Maar dan kijken we naar onze oosterburen. Minder tegels in de tuin, minder waterschapsbelasting. Goed "klimaatgedrag" wordt daar kennelijk beloond. De vertegenwoordiger van die "anti-tegel-club" vliegt meteen in de verdediging als hij dit voorstel hoort. Nee, zoiets voeren we in Nederland niet in. Waarom niet? Antwoord: "Nederlanders zijn geen Duitsers". Een slechter antwoord kon hij niet bedenken. Dat, ik herhaal, goed klimaatgedrag in Nederland niet beloond wordt zegt hij er natuurlijk niet bij. Nee, er kan op zo'n klimaatbesparende maatregel niet verdient worden, dus wordt het niet ingevoerd. En het klimaatvoordeel? Ach, laat maar. Is het klimaat dan plotseling niet zo belangrijk meer? Tja dan schaffen we in de toekomst de salderingsregeling voor particulieren met zonnecollectoren ook maar af. Stel je toch eens voor dat particulieren verdienen aan klimaatvriendelijk gedrag. Het geld voor die collectoren is binnen, daar is op verdient. Maar we hebben vervolgens moeite dat particulieren hun investering terugverdienen en misschien op de langere termijn er nog een voordeeltje aan hebben. Nee, dat kan echt niet. Ook hier wordt aan de klimaatvriendelijkheid van de particulier niet verdient, dus wordt het afgeschaft. Niemand neemt meer zonnecellen en . . . . Het klimaat heeft het nakijken. Zo kan ik nog wel een aantal voorbeelden noemen. Denk er zelf maar eens over na. Begrijpt u mijn vraagtekens bij die hele klimaatdiscussie?
Ben het helemaal met je eens. Er raast milieu-Maffia door ons land.Er komt gelukkig steeds meer tegengas tegen deze gasten. De ''achterkant vh gelijk'' wordt zichtbaarder,maar zoals altijd, er wordt niets tegen gedaan. We hebben al zoveel kansen gemist op velerlei gebieden. Triest.
Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!