Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Overal minimale snelheid mobiel internet

15 feb 2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Smart thuis wifi internet 930x520
Ook op het platteland moeten mensen snel kunnen internetten op hun mobiel. Bij de komende veiling van frequenties voor bijvoorbeeld het snelle 5G moet dat worden geëist van de telecombedrijven, naast de verplichting om vrijwel overal internet aan te bieden.
Dat is het advies van onderzoekers aan verantwoordelijk staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken), die er positief tegenover staat. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het ministerie.

Koploper

Door de invoering van minimale snelheidseisen kan Nederland ook op het gebied van mobiel internet koploper blijven, stelt het ministerie. Er zijn nog altijd plekken in Nederland waar de mobiele netwerkdekking buitenshuis onvoldoende is, bijvoorbeeld omdat het voor operators commercieel onrendabel is, aldus Keijzer. ,,Dat wil het kabinet oplossen bij de komende veiling. Immers kan snel vast en mobiel internet, overal beschikbaar en voor iedereen inmiddels worden gezien als basisbehoefte.'' ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

marleenvanh
marleenvanh18 feb 2019 - 19:32

In Nederland zijn we op dit punt al 'verwend' Op het Franse platteland mag je blij zijn met 1,5 Mb (JA echt). Twee jaar geleden was dat nog maar 0,5 à 1 trouwens.....