Kassa

OV grote steden half december werkdag plat

24-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ov-chipkaart_27.jpg
Het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag gaat in de week van 12 december een werkdag plat. De week daarvoor, op 5 december, kunnen reizigers gratis met de tram, bus en metro in de drie grote steden.
Dat heeft bestuurder Eric Vermeulen van de Abvakabo donderdag gemeld na overleg met de gezamenlijke bonden. De bonden roepen hun leden op om gehoor te geven aan de werkonderbreking en de ludieke actie.
Zesde staking
Het wordt de zesde staking dit jaar. Met de acties protesteren de vakbonden tegen de voorgenomen aanbestedingsplannen voor en bezuinigingen op het openbaar vervoer van het kabinet-Rutte. De vervoerders en hun personeel vrezen dat de maatregelen leiden tot een ernstige verschraling van het openbaar vervoer in de grote steden en veel meer onveiligheid leiden. Ook zullen er vermoedelijk veel ontslagen vallen.
Invulling
Over de praktische invulling van het gratis reizen op 5 december kan de Abvakabo nog geen uitspraken doen. Het is bijvoorbeeld niet duidelijk of in de drie grote steden de poortjes voor de ov-chipkaarten voor de metro en de Randstadrail de hele dag open zullen staan. ,,Hierover treden wij nog in overleg met de werkgevers'', stelt een zegsman.
ANP

Meer over:

staking, ov, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!