Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

OV-chipkaart niet afgeschaft op Texel

13-12-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
195x90_ovchipkaart2_01.jpg
Op 8 november 2014 ging het in Kassa over het openbaar vervoer op Texel. Texel was in rep en roer. Vanaf 14 december 2014 zou de OV-chipkaart worden afgeschaft. Ook werd één van de twee buslijnen op Texel geschrapt. Deze lijn zou alleen nog 's morgens rijden voor scholieren en verder worden vervangen door de Texelhopper. Dat is een taxibusje dat je van tevoren moet bestellen en waar je losse kaartjes voor moet kopen. Veel Texelaars waren er niet blij mee. Ze voelden zich niet gehoord door de gemeente Texel en de provincie Noord-Holland.  
OV-chipkaart blijft geldig op Texel!
Voor de uitzending van 8 november heeft Kassa aan Staatssecretaris Mansveld gevraagd of de OV-chipkaart zomaar afgeschaft kan worden. Zij was "not amused". Zij heeft daarom na de uitzending een gesprek gehad met de provincie Noord-Holland die verantwoordelijk is voor het openbaar vervoer op Texel. In antwoord op Kamervragen over deze kwestie zegt ze: "De uitkomst van deze besprekingen is dat de OV-chipkaart, met helaas een korte onderbreking, zo snel mogelijk weer geldig zal zijn op de buslijnen op Texel."
Hier staan de Kamervragen en de antwoorden.
Kaarthouders kunnen kaart blijven gebruiken
Mensen met OV-jaarkaart en OV-chipkaart voor studenten kunnen hun kaart ook blijven gebruiken op Texel. Het is te hopen dat de provincie Noord-Holland in het vervolg beter luistert naar de reizigers en advies vraagt aan de Rocov. Dat is de organisatie die juist de belangen van de reizigers in de gaten houdt en waaraan de provincie ook op tijd advies moet vragen!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!