Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Ov-chipkaart leeft onder Rotterdammers'

15-01-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1493703.jpg
De ov-chipkaart leeft onder Rotterdammers. Dat stelt vervoersbedrijf RET twee weken voor de definitieve afschaffing van de strippenkaart in de Rotterdamse metro. Volgens de vervoerder wordt de website substantieel meer bezocht dan normaal en worden de oplaadapparaten op de metrostations in de Maasstad elke dag meer gebruikt.
Concrete cijfers geeft de RET volgende week pas. De promotiemachine van de vervoersmaatschappij draait op volle toeren. Meer dan 2500 medewerkers van de RET hebben een speciale training gevolgd om de komende twee weken alle mogelijke vragen van reizigers te beantwoorden.
Bovendien maakt het bedrijf dagelijks gebruik van honderden studenten en ouderen die op straten, perrons en stations Rotterdammers te woord kunnen staan over de ov-chipkaart. Ook kunnen ze mensen die problemen hebben met lezen of schrijven helpen hun aanvraagformulier voor een chipkaart in te vullen. Op de grootste stations zijn extra verkoop- en informatiepunten ingericht.
Vanaf 29 januari kunnen reizigers in de Rotterdamse metro alleen nog maar met een ov-chipkaart betalen. De verwachting is dat als alles goed gaat, de meeste andere vervoersmaatschappijen in Nederland op korte termijn zullen volgen.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!