Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Ouders toeslagenaffaire krijgen compensatie vòòr kerst

17 dec 2019
  •  
leestijd 1 minuten
geld euro 1127
Honderden gedupeerde ouders in de kindertoeslagenaffaire worden voor de kerst gecompenseerd. Het gaat om een voorlopig bedrag op basis van de beschikbare informatie. De hoogte van het bedrag wordt vandaagaan de ouders bekendgemaakt.
De bedragen kunnen oplopen tot 66.000 euro. In ruim tweehonderd gevallen gaat het om bedragen tot 20.000 euro, terwijl zeventig gevallen een hogere compensatie zullen ontvangen. De definitieve beoordeling volgt begin volgend jaar, laat staatssecretaris Menno Snel (Financiën) weten.

Onterecht stopgezet

De voorlopige bedragen zijn gebaseerd op de adviezen van de commissie die onder leiding van oud-minister Piet-Hein Donner onderzoek deed naar de affaire. Bij zo'n driehonderd ouders is de kinderopvangtoeslag in veel gevallen onterecht stopgezet en teruggevorderd. Staatssecretaris Snel benadrukt dat er sprake is van een voorlopig bedrag omdat nog niet duidelijk is of ouders juridische kosten of dwanginvordering hebben gemaakt. Daarvoor zullen zij ook worden gecompenseerd.

Mogelijk meer gedupeerden

Het aantal gedupeerden kan nog oplopen. Daar wordt nu onderzoek naar gedaan, waarvan de resultaten eind januari worden verwacht. Woensdag wacht Snel een pittig debat met de Tweede Kamer. Vorige maand overleefde de staatssecretaris een motie van wantrouwen door steun van GroenLinks en de SGP. ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!