Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Ouders studerende kinderen vanaf 2020 recht op kinderbijslag

9 nov 2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
student 1127

Ouders met studerende kinderen tot achttien jaar krijgen vanaf volgend 2020 recht op zowel kinderbijslag en kindgebonden budget. Dit stemden de coalitiepartijen overeen, bevestigen zij naar aanleiding van een bericht in het AD.

'Kromme situatie'

Op dit moment verliezen ouders het recht op kinderbijslag als hun kind van zestien of zeventien jaar start met een hbo- of universitaire studie. In plaats van de kinderbijslag kregen studenten een studiebeurs, maar deze werd in 2015 afgeschaft en vervangen door het leenstelsel. Hierdoor ontstond volgens VVD-Kamerlid Chantal Nijkerken-De Haan "een kromme situatie".


Kosten van maatregel

De maatregel die de regeringspartijen zijn overeengekomen, zullen 54 miljoen euro kosten. Deze maatregel wordt bekostigd door de kinderbijslag voor alle ouders eenmalig niet te laten meestijgen met de inflatie.
Bron: AD/ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

aad piraat
aad piraat9 nov 2019 - 13:39

Hierdoor ontstond volgens VVD-Kamerlid Chantal Nijkerken-De Haan "een kromme situatie". En dus weer een typische VVD oplossing:  Deze maatregel wordt bekostigd door de kinderbijslag voor alle ouders eenmalig niet te laten meestijgen met de inflatie. Waarmee op volgens hen op niet kromme wijze alle armlastigen betalen voor het welvarende VVD studentje.