Kassa

Ouders strijken veel geld op met huurtoeslagtruc

05-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_huurhuis.jpg
Ouders die een woning kopen en vervolgens verhuren aan hun kind, kunnen met een handige truc elke maand honderden euro’s huurtoeslag opstrijken voor hun nakomeling. De ouders mogen zelf bepalen hoeveel huur ze vragen en kunnen er zo dus voor zorgen dat hun kind recht heeft op huurtoeslag, meldt RTL Nieuws.

Spaargeld levert nauwelijks wat op

Hoeveel mensen precies gebruikmaken van de constructie is onduidelijk. Wel zouden steeds meer rijke ouders een huis kopen voor hun kind, omdat spaargeld dat bij een bank is gestald nauwelijks meer wat oplevert.

Truc legaal

Onder meer notarissen en de Consumentenbond geven tips over hoe mensen de constructie het best kunnen toepassen. De truc is legaal, maar Tweede Kamerleden willen de constructie beëindigen. PvdA-Kamerlid Henk Nijboer is daar een van. Hij wil ook dat de Consumentenbond er geen advies meer over geeft. Het CDA, GroenLinks, SP en Partij voor de Dieren zijn het hiermee eens. RTL/ANP

Meer over:

huurtoeslag, ouderen
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

adriaan2
adriaan26 okt. 2017 - 15:15

Als een politicus de boel bedonderd heeft en dat uitkomt dat schreeuwt hij of zij het hardst: Alles is volgens de regels gegaan. Nu diverse mensen zich een appt.of huisje  voor hun kind te kopen en zo idd huurtoeslag kunnen claimen vinden die zelfde politici dat dat misbruik is. Volgens mij gewoon de lettertjes van de wet lezen en uitvoeren waar ze gelijk in hebben. Jammer dat er destijds zo weinig aandacht is besteed aan hoge ambtenaren die grond en boerderijn opkochten op de toen nog aan te leggen Betuwe lijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!