Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ouders die huis kopen voor kind verdienen aan 'huurtoeslagtruc'

04-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
118 keer bekeken
  •  
huis_huur_woning_930x520
Ouders die een woning kopen en vervolgens verhuren aan hun kind, kunnen met een handige truc elke maand honderden euro’s huurtoeslag opstrijken voor hun nakomeling. De ouders mogen zelf bepalen hoeveel huur ze vragen en kunnen er zo dus voor zorgen dat hun kind recht heeft op huurtoeslag, meldt RTL Nieuws.  Hoeveel mensen precies gebruikmaken van de constructie is onduidelijk. Wel zouden steeds meer rijke ouders een huis kopen voor hun kind, omdat spaargeld dat bij een bank is gestald nauwelijks meer wat oplevert.

Tips van Consumentenbond en notarissen

Onder meer notarissen en de Consumentenbond geven tips over hoe mensen de constructie het best kunnen toepassen. De truc is legaal, maar Tweede Kamerleden willen de constructie beëindigen. PvdA-Kamerlid Henk Nijboer is daar een van. Hij wil ook dat de Consumentenbond er geen advies meer over geeft. Het CDA, GroenLinks, SP en Partij voor de Dieren zijn het hiermee eens. RTL Nieuws/ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!